Leefstijl onder de loep
Klein beginnen, groots resultaat

Afgelopen week verschenen er in diverse nieuwsmedia berichten over het effect van leefstijlverandering voor mensen die gediagnostiseerd zijn met diabetes type 2. Voor bijna 40% van deze mensen betekent een andere leefstijl dat zij zonder medicatie kunnen leven, schrijft NRC. Een artikel dat zorgt voor nog meer bewustwording omtrent gezond leven en vitaliteit. Het nodigt uit om je leefstijl onder de loep te nemen.

Leefstijl onder de loep 1
Leefstijl onder de loep 2
Leefstijl onder de loep 3

Verantwoorde leefstijl

De kans op diabetes type 2 wordt onder andere vergroot door ongezond eten en weinig lichaamsbeweging. Twee aspecten die zeker aan bod komen wanneer je het hebt over een verantwoorde leefstijl. Zo’n verantwoorde leefstijl is voor iedereen van toegevoegde waarde. Niet alleen voor je lichamelijke gezondheid. Want wie fit en vitaal is, is ook gelukkiger en ervaart minder stress. Vaak moet je even uit de dagelijkse routine stappen om je hier écht bewust van te zijn.

“Juist wanneer je mensen uit hun vertrouwde omgeving haalt kun je ze inspireren en motiveren. Onder andere om meer aandacht aan vitaliteit en gezondheid te besteden. Dit leidt niet alleen tot een gezondere leefstijl. We geloven dat dit ook zorgt voor meer succesvolle bedrijfsresultaten en meer plezier in het werk. We werken daarbij volgens het principe klein beginnen, groots resultaat. Kleine stappen zijn makkelijker te zetten, daarnaast is de tussentijdse euforie die ervaren wordt een goede motivator.”, aldus Dave Schiphorst, oprichter en eigenaar van Out of the Office.

Leefstijl onder de loep 4
Leefstijl onder de loep 5

Bewustwording

De toename van mensen die gediagnostiseerd zijn met diabetes type 2 is een serieus probleem. Er komen dagelijks maar liefst 166 patiënten bij, aldus het NRC. Dave Schiphorst: “Om de groei in het aantal patiënten tegen te gaan zijn leefstijlinterventies nodig die zeer ingrijpend kunnen zijn. Het is goed dat dit onderwerp zo uitgebreid belicht wordt in de media. Het maakt iedereen weer een beetje meer bewust van het belang van een gezonde leefstijl.”

Het verschil maken met bedrijfsbelevenissen

Er zijn ontzettend veel factoren die kunnen bijdragen aan een gezondere leefstijl. Van het reduceren van stress tot gezonder eten en van effectiever bewegen tot meer focus. Patricia Bloemzaad, Projectmanager bij Out of the Office, heeft veel contact met opdrachtgevers over dit onderwerp: “Vitaliteit is zo veel meer dan bewegen en gezond eten. Wanneer onze gasten onze vergaderlocatie bezoeken weten we precies wat het doel van de bijeenkomst is en hoe we hen kunnen ondersteunen bij het creëren van focus en energie. Denk aan effectieve energizer breaks en bewuste voeding. Ook bedrijfsbelevenissen zoals personeelsfeesten en klantevents zijn krachtige tools die bijdragen aan werkplezier en het gevoel van waardering. Aspecten die allemaal van belang zijn wanneer je het hebt over vitaliteit.”

Meer blogs

Misschien vind je deze blogs ook interessant! Dit zijn de meest actuele artikelen van Out of the Office. Laat je inspireren en informeren over o.a. vergaderen, teams en events.