Van elkaar leren
Voetbal vs. bedrijfsleven

Bij ons is de link snel gelegd: voetbal vs bedrijfsleven. Onze Out of the Office locatie bevindt zich namelijk op een voormalig voetbalcomplex, al is daar nu niet veel meer van te zien. De kantine maakte plaats voor een ruime vergaderruimte met panoramisch uitzicht (de Panoramazaal). De kleedkamers krijgen op den duur een mooie invulling die bijdraagt aan het teamgevoel en het voetbalveld is omgedoopt tot riante achtertuin (de Teamtuin). Toch houden we voetbal in Bussloo in leven, ook al is dat enkel als metafoor.

Voetbal vs. bedrijfsleven 1

Boekenkast vol inspiratie

“Football is the most hot-housed, intense, financially profitable talent factory on the planet. It’s time we woke up to the lessons it can provide us”, aldus schrijver Ben Lyttleton. Hij schreef het boek ‘Edge, Leadership Secrets from Football’s Top Thinkers’, die je ook in onze boekenkast vindt*. In dit boek legt Lyttleton een link tussen voetbal en het bedrijfsleven.

Hij bespreekt onderwerpen als het behouden van talent, het meten van chemie binnen teams en het ontwikkelen van een winnaarsmentaliteit. Eerlijk is eerlijk: facetten die ook aan de orde van de dag zijn voor teams van ieder willekeurig bedrijf. Bekijk dit soort onderwerpen eens door een voetbalbril (en daar hoef je zeker geen voetbalkenner of -liefhebber voor te zijn). 

Succesvolle tactieken toepassen

We passen tactieken toe zoals die ook in de voetbalwereld succesvol zijn. Deze tactieken zijn praktische en leuke invalshoeken om kritisch naar teams, de opstelling en de competitie te blijven kijken. Het zijn methoden die teams helpen de bekerfinale te winnen, om in voetbaltermen te blijven.

Denk aan variëren in opstelling, de tegenstander te slim af zijn en floreren als team en als individuele spelers. Dit betekent kritisch naar elkaar, jezelf en behaalde resultaten durven kijken. Brainstormen in een inspirerende omgeving waar jullie niet worden afgeleid. Tactieken en strategieën uittesten, finetunen en implementeren. Out of the Office faciliteert effectieve (offline) meetings, verbindende teamactiviteiten en actieve energizers.

 *In onze boekenkast vind je boeken die de creativiteit prikkelen en die je unieke invalshoeken geven. Handig wanneer meetings op slot zitten en praktisch voor zowel creatieve als strategische brainstormsessies.

Meer blogs

Misschien vind je deze blogs ook interessant! Dit zijn de meest actuele artikelen van Out of the Office. Laat je inspireren en informeren over o.a. vergaderen, teams en events.