Publicatie Stentor
Oud-hamburgerkoning Dave Schiphorst blaast nieuw leven in terrein voormalig voetbalclub Bussloo

​Artikel door: Jeroen Achtereekte | De Stentor
Portretfoto header: ©Kevin Hagens // Fotografie verbouwing: ©Vormbeeldig | Mariëlle Schiphorst Dolman

Van een balletje trappen op de zondagochtend is al jaren geen sprake meer in Bussloo na de verdwijning van SV Cupa. Hoewel het terrein langzaam maar zeker versoberde, was achter de schermen iemand druk bezig om weer leven te krijgen rond de voetbalvelden. Hamburgerkoning Dave Schiphorst tovert het voormalig clubgebouw en hoofdveld om tot een teambuilding- workshop- en vergaderruimte.

In 2014 werd de ‘Oerburger’ van Dave Schiphorst uitgeroepen tot ‘Beste Burger’ van Nederland. Sindsdien loopt zijn hobby uit de hand en nu geeft hij leiding aan een volwaardig bedrijf. Het organiseren van vergaderingen, geven van workshops en trainingen, het houden van bedrijfsevenementen op externe locaties. Het bedrijf van de Klarenbeker groeide uit z’n voegen en moest verhuizen om de groei door te zetten. Dat hij van Klarenbeek naar een voormalige voetbalkantine gaat verhuizen, is voor een buitenstaander dan ook een opvallende keuze.

Publicatie Stentor 1

‘Ik kijk er dwars doorheen’

Het oude clubhuis van de voetbalclub was een pareltje voor voetbalfanaten die houden van nostalgie. Als je het twee jaar geleden aan passanten had gevraagd, hadden ze gezegd dat het nog een hele klus was om het clubhuis te verbouwen. Schiphorst daarentegen zag geen beren op de weg. Van wat ooit het clubgebouw was, is bijna niets meer van terug te zien. ,,Een collega reed hier zo’n twee jaar geleden langs. ‘Is dat niet wat voor jou’, vroeg ze aan mij. Toen ik hier voor het eerst kwam, werd ik direct enthousiast. En zoals wel vaker kijk ik dwars door het interieur heen. Ik zag mij en mijn bedrijf hier helemaal zitten.”

En dus gaat hij het bedrijf van Klarenbeek naar Bussloo verhuizen. ,,We willen meer op ons eigen terrein kunnen doen. Het clubhuis hebben wij gekocht en het oude hoofdveld huren wij, zodat wij ook daar activiteiten kunnen doen. Het doel is om het hoofdveld binnen een aantal jaren aan te kopen. Het is in mijn ogen ongelooflijk belangrijk om ‘buiten’ dichtbij te hebben. Op de locatie in Klarenbeek is dat eigenlijk niet mogelijk.”

,,Als een vergadering van een bedrijf hier na verloop van tijd minder soepel loopt, kan je een bal pakken en ga je lekker het veld op. In een pauze zin om een rondje te lopen? De prachtige plas van Bussloo is om de hoek. Zin om te overnachten? Thermen is een paar minuten hiervandaan”, zegt Schiphorst.

‘Weg met de witte muren’

Het gebouw in Bussloo is omgeven van rust en ruimte. Juist die aspecten wil de oud-hamburgerkoning gaan benutten. ,,Er is toch niets lekkerder dan uit je eigen ‘kantoorbubbel’ komen. Weg uit die ruimte met vier witte muren en tl-verlichting. En natuurlijk verdwijnt niet alles van de voetbalclub. De kleedkamers krijgen accenten van het voetbal. Dus zoals je de strategie voor een wedstrijd op een flip-over uittekende en met harde taal tegen elkaar praat, dat gaat hier ook gebeuren. Een break-out-ruimte noem ik het.”

Publicatie Stentor 2
Publicatie Stentor 3
Publicatie Stentor 4

Eerste hamburgers van de grill

Schiphorst moet nog een klein maandje tot in de late avonden klussen, maar medio januari zijn de eerste gasten op de nieuwe locatie welkom. ,,Een nieuwe fase voor het bedrijf met veel meer mogelijkheden. Vanaf de eerste bezichtiging tot nu heeft het bijna twee jaar geduurd, maar het is het allemaal waard. Eindelijk kunnen we hier vergaderen, trainingen geven, workshops houden en ook niet te vergeten: hamburgers bakken.”

Omzetting van bedrijfsnaam

In 2014 won de Oerburger van Dave Schiphorst de titel van ‘Beste Hamburger van Nederland’. Zijn bedrijf Dave’s Oerburger was geboren. Na het behalen van deze titel ontwikkelde Dave’s Oerburger zich tot een bedrijf dat onder andere eventcatering verzorgt en bedrijfsevenementen organiseert. Omdat de bedrijfsnaam hierdoor niet meer alle bedrijfsactiviteiten behelsde, werd de bedrijfsnaam omgezet naar Sfeer en Smaak. Daarmee werd het een full service evenementenbureau. Zodra de verhuizing is afgerond en de nieuwe vergaderlocatie in gebruik is, zal het bedrijf wederom een naamsverandering ondergaan. Vanaf januari 2020 is het bedrijf in Bussloo te vinden onder de naam ‘Out of the Office’, wat aansluit op de visie van Dave Schiphorst op vergaderingen en evenementen.

Bron: De Stentor

Meer blogs

Misschien vind je deze blogs ook interessant! Dit zijn de meest actuele artikelen van Out of the Office. Laat je inspireren en informeren over o.a. vergaderen, teams en events.