De 5 meest opvallende

event trends van 2024

Hoe zorg je ervoor dat je congres, seminar, personeelsfeest of ander soort bedrijfsevent eruit springt? Zodat wat jij wilt overbrengen écht blijft hangen en mensen nog maanden napraten over wat ze hebben beleefd? Zorg dan niet alleen dat je weet wat je doelgroep wil, maar ook dat je aansluit bij de event trends van 2024. Als vergader- en evenementenlocatie houden we natuurlijk altijd in de gaten wat er speelt in de eventbranche. Daarom zetten we in deze blog de vijf meest opvallende event trends voor 2024 voor je op een rijtje.

1. Events als beleving vol verrassingen

Omdat meetings, presentaties en workshops ook online gedaan kunnen worden, moet een event anno 2024 wel écht bijzonder zijn om mensen te trekken. Om mensen out of the office te krijgen, worden de zintuigen dus aan alle kanten geprikkeld. Denk aan: uitzinnige decors, vuurwerkshows, grote led-schermen, entertainment en allerlei activiteiten die passen bij het event. Je wilt dus echt bij het event zijn geweest om de volledige beleving mee te maken. Hierdoor ontstaat er dat typische FOMO-gevoel. De keuze van een evenementenlocatie heeft veel invloed op de beleving van je event. Staat de locatie open voor wat jij voor ogen hebt?

 

Wij vinden het altijd heerlijk om mee te denken over de meest effectieve en bruisende invulling van jullie thema, programma of boodschap. Ons team van creatievelingen gaat dan helemaal los en al onze ideeën gieten we in een handige 3D visualisatie. Zo heb je meteen een heel duidelijk beeld van hoe je event eruit zou kunnen zien. Vervolgens regelen we, als je dat wilt, alles voor je: van circusacts, danseressen en toffe bands, tot styling die tot in de puntjes klopt en duurzame kwaliteitscatering. Meer weten over hoe we van je event een beleving kunnen maken? Lees dan eens onze blog over het 80s bedrijfsfestival dat we onlangs organiseerden.

De vijf meest opvallende event trends voor 2024 1
De vijf meest opvallende event trends voor 2024 2

2. Duurzaamheid: wat is de footprint van je event?

Ieder bedrijf is ermee bezig: duurzaamheid. Jullie ongetwijfeld ook. Maar denk je ook na over de footprint van de events die jullie organiseren? In 2024 komt duurzaamheid tijdens events nog meer op de agenda te staan. Zowel in de catering (lokale leveranciers, werken met disposables), als bezoekers stimuleren met het ov te komen en buitenlandse sprekers niet meer laten invliegen. En ook in de keuze voor een locatie speelt duurzaamheid een steeds grotere rol.

 

Wij zien al jaren een flinke stijging van het aantal aanvragen waarbij duurzaamheid een uitgangspunt is. Steeds vaker is dit zelfs een harde eis. Dat klinkt ons als muziek in de oren want duurzaamheid is iets waar we dagelijks mee bezig zijn. Ons pand is een voormalige voetbalkantine en tijdens de verbouwing hebben we allerlei materiaal hergebruikt, verder liggen er 114 zonnepanelen op het dak waardoor we bijna energieneutraal zijn, zijn we volledig van het gas af, hebben we een warmtepomp en alleen maar led-verlichting. Daarnaast werken we aan een enorm insectenhotel in onze Teamtuin waarmee we de biodiversiteit willen bevorderen. En het leuke is: jullie kunnen hieraan meehelpen tijdens een unieke teamactiviteit! Lees er hier meer over. Ook in onze andere activiteiten speelt duurzaamheid en de natuur een grote rol. Zo maakten we verschillende wandelroutes voor wandelmeetings (geen vergaderzaal meer nodig!), kun je bij ons een workshop Schapendrijven doen en allerlei sportieve uitdagingen aan gaan in de buitenlucht zoals Archery Tag en laser kleiduifschieten.

Insectenhotel
Wandelroute Bussloo - Out of the Office
Nijenbeek wandelroute - Out of the Office
De vijf meest opvallende event trends voor 2024 3

3. Indruk maken met slimme techniek

Spectaculaire en slimme techniek wordt al jaren steeds belangrijker tijdens events. Kies bijvoorbeeld voor robots die je bezoekers hun drankje komen brengen. Of laat presentaties live vertalen of ondertitelen met een app. En ga voor impact met enorme led schermen op het podium die zich aanpassen aan de sfeer in de zaal of presentatie van de spreker. Onze technici denken hier graag over mee!

 

Een andere technologische trend die zich ook in 2024 voortzet zijn hybride events. Dit zijn events waarbij fysieke en online ontmoetingen met elkaar gecombineerd worden. Wij noemen dit altijd twee events in één en daarom ontzettend leuk om te organiseren of faciliteren. We zorgen onder andere voor meerdere camera’s, een livestream, een chat waardoor de spreker live vragen kan beantwoorden van mensen die online meekijken en de mogelijkheid om een poll of quiz toe te voegen.

Kahoot quiz
De vijf meest opvallende event trends voor 2024 4
De vijf meest opvallende event trends voor 2024 5

4. Inclusiviteit op alle gebieden

Elke organisator wil natuurlijk dat het event voor iedereen toegankelijk is. Voor hoe je dit doet, komt in 2024 steeds meer aandacht. We hadden het er eerder al over: door presentaties live te laten vertalen bijvoorbeeld. Niet alleen fijn voor mensen die doof of slechthorend zijn: voor iedereen komt de boodschap op deze manier veel krachtiger over. Daarnaast kun je op verschillende plekken rustige ruimtes creëren, waar mensen die bijvoorbeeld moe of overprikkeld zijn even kunnen rusten. Zorg sowieso voor een goede balans tussen spektakel en rust. Zelf adviseren we bijvoorbeeld altijd om verschillende soorten zitgelegenheden te maken. Met schommelbanken, stoere leren banken en luie loungestoelen bijvoorbeeld. Verder is een evenementenlocatie die toegankelijk is voor mensen in een rolstoel erg fijn. Ook hiervoor zit je bij ons goed!

5. Premium opties

De laatste event trend die ons opviel is het bieden van allerlei soorten premium opties tijdens events. Denk hierbij bijvoorbeeld aan tickets in verschillende prijsklassen waarmee je allerlei extra’s krijgt. Bijvoorbeeld een aparte registratiebalie, eigen toiletten, onbeperkt catering de hele dag of unieke netwerkmogelijkheden met sprekers. Bezoekers betalen hier graag meer voor!

Meer blogs

Misschien vind je deze blogs ook interessant! Dit zijn de meest actuele artikelen van Out of the Office. Laat je inspireren en informeren over o.a. vergaderen, teams en events.