Zeker zijn van de juiste locatie?
Boek een duurzame vergaderlocatie 

Er is een flinke stijging te zien in het aantal aanvragen waarbij duurzaamheid een uitgangspunt is. Sterker nog, het is steeds vaker een harde eis in plaats van een voorkeur. We zijn daarom graag transparant in wat we doen en wat onze ambities voor de komende tijd zijn op het gebied van duurzaamheid. In 2020 openden we de deuren van onze duurzame vergaderlocatie, gevestigd in een voormalig voetbalcomplex. Tijdens een ingrijpende verbouwing hebben we grote stappen gezet op het gebied van duurzaamheid en ook de komende jaren blijven we verduurzamen.

Hergebruiken waar mogelijk

We kozen er heel bewust voor om voor onze duurzame vergaderlocatie te werken met de bestaande bouw en daar waar mogelijk materialen te hergebruiken. De schrootjes die aan de wanden van de voetbalkantine zaten hebben we o.a. kunnen verwerken in wanden. Ook materialen als panlatten, balken, gipsplaten en isolatiemateriaal hebben we hergebruikt in plaats van afgevoerd. In de fotostudio en in het kantoor liggen gebruikte tapijttegels en door in deze ruimtes ook gebruikte houtwolcementplaten toe te passen verbeterden we de akoestiek.

Out of the Office draait op zonne-energie

Op het dak van onze vergader- en teamlocatie liggen maar liefst 114 zonnepanelen. Jaarlijks leveren deze panelen 37.000 kwh energie per uur op. Dit is meer dan voldoende om onze vergaderlocatie volledig te laten draaien, in de zomermaanden geldt dat ook voor de avonduren. Om tussen maart en oktober ook volledig te kunnen draaien op zonne-energie (dus ook de avonduren) is het onze ambitie om accu’s te plaatsen, waarmee we optimaal profiteren van de opgewekte zonne-energie. Daarnaast willen we voor onze gasten oplaadpunten plaatsen zodat elektrische voertuigen op basis van zonne-energie opgeladen kunnen worden tijdens hun bezoek.

Guido van Heuvelen - Out of the Office

Warmte dankzij lucht warmtepomp boiler en warmtepomp

Out of the Office is volledig van het gas af. We installeerden een lucht warmtepomp boiler voor het verwarmen van tapwater, denk aan warm water in onze keukens. Daarnaast beschikt onze duurzame vergaderlocatie over een warmtepomp voor het verwarmen en koelen van de volledige vergaderlocatie, kantoren en fotostudio. De volledige vergaderlocatie beschikt over vloerverwarming. In de wintermaanden zorgt dit dankzij de warmtepomp voor een prettige warmte. In de zomermaanden zetten we het systeem in om de locatie te koelen, zodat er geen airconditioning nodig is.

Geen warmteverlies en niet onnodig koelen dankzij goede isolatie

Tijdens de verbouwing in 2020 besteedden we veel zorg en aandacht aan een goede installatie, waardoor we beschikken over een isolatiewaarde van Rc 7. Dankzij deze isolatie blijft de locatie warm zonder de vloerverwarming onnodig op te stoken. In de zomermaanden komt de warmte juist niet binnen en blijft het lekker koel. In combinatie met deze isolatie beschikken we over een goed ventilatiesysteem. Dit systeem kan van vier tot maar liefst achttien keer per uur de lucht in de ruimte volledig verversen waardoor er altijd frisse lucht in de ruimte is.

Alleen maar ledverlichting

Bij Out of the Office houden we van sfeer! Sfeerverlichting is daarom een must, uiteraard in combinatie met daglichtlampen voor focus. We stemmen de verlichting af op het type bijeenkomst. Alle verlichting bij onze vergaderlocatie is LED zodat we de vergaderlocatie zo duurzaam mogelijk kunnen verlichten. Wanneer er geen gasten aanwezig zijn staat de verlichting niet onnodig aan.

Biodiversiteit bevorderen

Het voormalige ‘hoofdveld’ is onze achtertuin. De afgelopen twee jaar plantten we zo’n 40 bomen, 1.200 m2 aan veldbloemen en boden we een thuis aan twee bijenkolonies. We vinden het belangrijk om de biodiversiteit te bevorderen. Onze teamtuin zal de komende jaren getransformeerd worden tot een mooi park met een grote diversiteit aan bomen, planten en bloemen. Ook zullen er insectenwanden geplaatst worden.

Verspilling tegengaan en lokaal inkopen

Wanneer je vaker bij Out of the Office komt weet je dat we in aanloop naar je bezoek altijd contact met je opnemen. We willen weten hoeveel gasten we kunnen verwachten en of er specifieke wensen zijn voor bijvoorbeeld de lunch. Het komt steeds vaker voor dat gasten vooraf hun keuze doorgeven zodat we heel gericht kunnen inkopen om verspilling tegen te gaan. Groenten die bijvoorbeeld overblijven tijdens een hamburger workshop gebruiken we voor het beleggen van broodjes, voor onze borrelplanken of voor het maken van een smaakvolle soep. Daarnaast kopen we het liefst zo lokaal mogelijk in. We voeren hierover gesprekken met lokale partners. Ook is er de wens om de komende jaren een plukbos of groentetuin aan te leggen.

Is Out of the Office de juiste locatie voor jou?

We adviseren je graag. Onze locatie wordt vooral geboekt voor vergaderingen, trainingen, teamactiviteiten en bedrijfsevenementen. Neem vrijblijvend contact met ons op en informeer naar de mogelijkheden.

Meer blogs

Misschien vind je deze blogs ook interessant! Dit zijn de meest actuele artikelen van Out of the Office. Laat je inspireren en informeren over o.a. vergaderen, teams en events.