Durf jij het:
Volledig offline zijn? 

Bij Out of the Office zijn we ervan overtuigd dat de meest effectieve vergaderingen, teambijeenkomsten en brainstormsessies buiten het kantoor plaatsvinden. In een inspirerende omgeving krijgt de creativiteit meer ruimte en ontstaan er verassende nieuwe ideeën. Toch is het voor veel mensen lastig om volledig out of the office te zijn, want vaak worden laptop, tablet en telefoon nog meegenomen naar een meeting. Zonde, want wist je dat meetings veel effectiever zijn wanneer je tussendoor niet naar je smartphone grijpt? Wanneer je volledig offline bent dus.

50% kan geen dag zonder telefoon

Waarschijnlijk is het voor iedereen herkenbaar: Tijdens een vergadering snel nog even je mail beantwoorden, een berichtje sturen of social media in de gaten houden. Onze telefoonverslaving lijkt met de dag te groeien. In een onderzoek van het Pew Research zegt bijna de helft van de volwassenen geen dag meer zonder telefoon te kunnen. Gemiddeld zitten we zelfs 2 uur en 15 minuten per dag op onze mobiele telefoon. Dat is 34 dagen per jaar! Dit mobiele telefoon gebruik heeft helaas negatieve effecten op de productiviteit en concentratievermogen van medewerkers.

Telefoon verstoort concentratie

Het afgeleid worden door je mobiele telefoon zorgt ervoor dat je niet in een werk flow komt. Een flow zorgt ervoor dat je volledig productief aan het werk bent en hierdoor helemaal opgaat in je werkzaamheden. Om in die flow te raken, moet je  je minimaal een aantal minuten volledig geconcentreerd op je werk richten. Door notificaties, trillingen of geluiden van je telefoon wordt die concentratie continu verstoord. Vervolgens duurt het gemiddeld weer 20 minuten voordat je geconcentreerd kan werken. Je begrijpt dat dit een negatief effect heeft op je productiviteit…

Durf jij het: Volledig offline zijn? 1
Durf jij het: Volledig offline zijn? 2

Go offline!

Het is dus logisch dat je niet het maximale uit de brainstormsessie of inspiratiedag haalt wanneer er mobiele apparaten in de buurt zijn. Daarom zeggen wij: Go offline! Even geen laptops, telefoons of tablets, maar tijd en ruimte voor elkaar nemen en aandacht geven die jij en je collega’s verdienen.

Offline arrangementen

Bij onze offline arrangementen krijgt iedereen bij aankomst kort de tijd om nog even appjes en mailtjes te beantwoorden, vervolgens gaan de mobiele devices achter slot en grendel. Hierna kan de effectieve meeting of verbindende teamdag beginnen! Door je niet te laten afleiden door oplichtende schermen is er meer aandacht voor elkaar en het doel dat jullie samen willen bereiken.

Offline arrangementen

Ervaar een volledige out of the office beleving met elkaar en laat je inspireren door onze groene omgeving. Kom tot nieuwe inzichten en merk zelf hoe offline zijn bijdraagt aan de productiviteit en verbinding van het team.

Amerikaanse wetenschapsjournaliste Catharine Price zei eerder: “Smartphones en apps zijn ontwikkeld om moeilijk van los te komen. Maar als je offline bent ga je je echt meer verbonden voelen met de mensen om je heen, word je creatiever en kan je geconcentreerder werken.”

Ga de uitdaging eens aan! Durf jij offline te zijn?

Meer blogs

Misschien vind je deze blogs ook interessant! Dit zijn de meest actuele artikelen van Out of the Office. Laat je inspireren en informeren over o.a. vergaderen, teams en events.