tips & tricks

de kracht van een kick-off event

Kick-off events, een krachtig middel om op snelle wijze de neuzen dezelfde kant op te krijgen en om de binding een boost te geven. Er zijn twee populaire momenten voor het organiseren van dit type events. Als start van het nieuwe jaar, in januari. Óf als spetterend begin na de zomervakantie, in september dus. Het is niet voor niets dat juist dit de momenten zijn voor het organiseren van een kick-off event. It’s all about timing!

Wat is een kick-off event?

Bij een kick-off event draait alles om een goede start. Of dat nou het begin van een nieuw jaar of de start van een nieuw project of nieuwe campagne is. Een kick-off event brengt mensen in beweging. Verwachtingen en doelen worden helder, alle neuzen wijzen dezelfde kant op en alle betrokkenen stropen de mouwen op om aan de slag te gaan. Kick-off events zorgen voor actie in de tent!

kick-off event
eventlocatie

Een kick-off event is een goed idee

Door een kick-off event te organiseren creëer je een officieel moment en sta je even stil. Je creëert ruimte voor verbinding, wat noodzakelijk is voor goede teamprestaties en het succes van je organisatie. Je laat medewerkers merken dat zij belangrijk zijn en dat er aandacht is voor hun rol binnen een project, campagne en de organisatie. Dankzij een goede kick-off zal je zien dat projecten soepeler verlopen, uitdagingen met energie worden aangegaan en dat medewerkers elkaars talenten weten te benutten. De vraag is dus eigenlijk: waarom zou je geen kick-off event organiseren?

 

Belangrijke onderdelen van een kick-off event

Focus, motivatie en fun zijn belangrijke ingrediënten voor ieder kick-off event. Of je nu een event voor 30 of 3.000 personen organiseert. Je wilt duidelijkheid scheppen en de verwachtingen bij iedereen helder krijgen. Wat willen jullie bereiken, hoe gaan jullie daar komen en wat is ieders rol? Geen ellenlang verhaal, houd het helder, inspirerend en beknopt. Zorg er vervolgens voor dat het programma van je kick-off event zo is samengesteld, dat je de intrinsieke motivatie van medewerkers prikkelt. Kies voor effectieve teambuilding of een interactieve sessie met sprekers. Creëer tot slot ruimte voor medewerkers om elkaar te ontmoeten in een ontspannen setting. Van een ongedwongen borrel met achtergrondmuziek tot knallende karaoke. Net wat past bij jullie organisatie en het doel van het kick-off event. Een goed afgestemd aanbod van food & drinks maakt het plaatje compleet.

kick-off event
kickbike
kick-off event
summer festival

Kick-off event in september

De vakantieperiode is vaak een periode van rust, van eigen tijd en van afwezigheid. Des te belangrijker om medewerkers te activeren met een kick-off event in september. En laten we eerlijk zijn: de zomervakantie gaat altijd veel te snel voorbij… Daarnaast is september de laatste jaren een meer dan prima maand voor after-summer events. Verleng die zomer! Nodig collega’s uit in een zomerse setting, creëer een medewerkersfestival. Start met het officiële gedeelte, met de kick-off van een nieuw(e) seizoen, project of campagne. Zorg vervolgens voor een ijzersterke doorvertaling van dit thema of de doelen naar de rest van het programma. Met workshops die medewerkers uitdagen of teamactiviteiten die inzicht geven in talenten. Met verrassend entertainment dat voor verbinding zorgt. Inspireer en verras, succes gegarandeerd.

Kick-off event in januari

De start van het nieuwe jaar brengt altijd een praktische doeltreffendheid met zich mee. Januari is – hoe cheesy soms ook – dé maand waarin goede voornemens vorm krijgen en waarin bedrijfsdoelen concreet worden. De maand waarin we een start maken met het werken naar die stip op de horizon. Qua weer is januari meestal niet de meest sprankelende maand, dit vraagt om een knusse winterse setting om nader tot elkaar te komen. Kies voor een dag met inspirerende sprekers, gezellige teamactiviteiten die de verbinding een boost geven en waarbij collega’s elkaar eens op een andere manier kunnen leren kennen.

 

De organisatie van een kick-off event

Met een kick-off event heb je een krachtige tool in handen om mensen in beweging te brengen. Dat vraagt om een goede organisatie, waarvoor je bij Out of the Office in goede handen bent. Het start allemaal met het in kaart brengen van het doel van het event en de manier waarop dit aansluit bij jullie kernwaarden en missie en visie. We nemen jullie mee in onze verbeeldingskracht en vertalen onze ideeën door in een visuele 3D-weergave van jullie event. We denken met je mee over het grote geheel en het kleinste detail. Van zaalopstelling tot welkomstdrankje, van decoratie tot techniek en van entertainment tot de beste happen.

 

Eventlocatie en evenorganisatie

Out of the Office is specialist in het creëren van bedrijfsbelevenissen die mensen raken en in beweging brengen. Dat doen we als eventorganisatie door heel Nederland (en daarbuiten) en met onze eventlocatie in het hart van de Veluwse IJsselvallei. Benieuwd welk type events we onder andere voor je kunnen organiseren of wil je meer weten over onze eventlocatie? Neem dan contact met ons op.

 

 

Meer blogs

Misschien vind je deze blogs ook interessant! Dit zijn de meest actuele artikelen van Out of the Office. Laat je inspireren en informeren over o.a. vergaderen, teams en events.