Kijken naar wat wél kan
Samen het jaar positief afsluiten 

Samen het jaar positief afsluiten 1

Dave Schiphorst is eigenaar van Out of the Office en vertelt waarom de digitale kerstborrel bijdraagt aan het juiste teamgevoel.

2020 zou ons jaar worden! Na een flinke verbouwing openden we vol trots onze nieuwe vergader- en teamlocatie in Bussloo. In het hart van de Veluwse IJsselvallei. De mogelijkheden leken eindeloos en de wereld ging voor ons open. Het hele team stond te stuiteren om van deze nieuwe locatie een succes te maken. Nog voor we daar de kans voor kregen kwam corona om de hoek en moesten we de deuren tijdelijk sluiten. Heel even flink balen en weer door. ‘Sta op!’ is inmiddels mijn mantra.

Er kan zoveel wél

Opstaan deden we, en snel ook! We deden waar we goed in zijn: belevingsconcepten ontwikkelen. Kijken naar wat wél kan. Samen met het team brainstormen over mogelijkheden om teams alsnog – op afstand – hechter, sterker en succesvoller te maken. We bleven werken vanuit onze missie. Juist in deze tijd is het nog belangrijker om mensen even van hun vaste thuiswerkplek te halen. Te investeren in het teamgevoel en werkgeluk.

Van live naar online succes

Onze popquiz was altijd al een populaire live teamactiviteit. Livemuziek verbindt en zorgt voor een ontspannen sfeer. De popquiz is een muzikale show met een competitie-element, waardoor het live altijd een succes is tijdens teamevents en bedrijfsborrels. Juist omdat we er maar al te graag een show van maken, kon het haast niet anders dan dat het online ook een succes zou worden. En dat werd het! Waar meetings en bedrijfsevents uit de agenda geschrapt werden, stroomden de boekingen voor onze online popquiz met livemuziek binnen. De reacties die volgden waren overweldigend. De popquiz geeft het teamgevoel een enorme boost! Ook online kunnen we dus bijdragen aan het hechter maken van teams, door dichtbij onszelf te blijven.

Bijdragen aan een positieve stemming

Teams missen het ongedwongen bijkletsen tijdens de lunch, de geniale ideeën die ontstaan bij de koffieautomaat en bovenal het samen lachen tijdens de vrijdagmiddagborrel. Want online is die borrel toch wel heel anders dan de fysieke variant. We weten dat we met onze online shows dat teamgevoel een flinke boost kunnen geven. Met de feestdagen in het verschiet willen we extra bijdragen aan een positieve stemming in het Nederlandse bedrijfsleven.

December en januari zijn de maanden waarin bedrijven samen met medewerkers terugkijken en zich voorbereiden op het nieuwe jaar. Dé periode waarin er veel behoefte is aan samen zijn. Met een virtuele Kerstborrelshow – een speciale kersteditie van de online popquiz – bouwen we een feestje in iedere woonkamer. Entertainment ten top!

Een positieve afsluiter

Het worden andere feestdagen dan we gewend zijn, maar ik weet zeker dat onze online shows bijdragen aan een positieve stemming. We maken het voor teams en bedrijven mogelijk om alsnog een feestelijke kerstborrel te organiseren. Virtueel natuurlijk, maar wel met de gezelligheid en sfeer van een fysieke teamborrel. Juist nu, om het jaar samen positief af te sluiten.

Samen het jaar positief afsluiten 2
Samen het jaar positief afsluiten 3

Meer blogs

Misschien vind je deze blogs ook interessant! Dit zijn de meest actuele artikelen van Out of the Office. Laat je inspireren en informeren over o.a. vergaderen, teams en events.