Houd de vrijdagmiddagborrel erin
Ook online! 

De vrijdagmiddag. Toch wel een van de leukste momenten van de week. Want ja, die vrijdagmiddagborrel is bij veel bedrijven een begrip. En terecht! Quality teamtime. Gezellig bijkletsen onder het genot van een hapje en een drankje. Dat gaat nu tijdens de corona-thuis-werk-weken net even anders. Gelukkig houden veel van jullie die teamborrel er gewoon in, want dat kan online en op afstand ook gewoon. Goed bezig! Want die borrel is niet alleen gezellig, het is ook nog eens erg nuttig.

Goed voor het teamgevoel

Voor zover dat kan werken we allemaal vanuit huis. We lopen niet bij collega’s binnen om iets te overleggen, we spreken elkaar niet bij het koffieapparaat en lunchen is er ook even niet bij. Nou ja, het kan natuurlijk virtueel wel gewoon. Want we videobellen wat af met z’n allen! Offline of online, Juist nu is het belangrijk om de vrijdagmiddagborrel door te laten gaan. Het is namelijk ontzettend goed voor het teamgevoel, vooral nu we allemaal vanachter onze keukentafel werken.

Werkgeluk

Er zijn verschillende factoren die bijdragen aan werkgeluk. Plezier en verbinding zijn volgens het HappinessBureau twee van deze factoren: “Mensen worden gelukkig als ze plezier mogen hebben op het werk en als er verbinding is. Een van de manieren om dit te bereiken is de vrijmibo.”

Niet vreemd dat de vrijdagmiddagborrel bijdraagt aan werkgeluk. Je krijgt een ‘uurtje van de zaak’ en je leert collega’s beter en op een andere manier kennen in een ontspannen setting. Heb je iets te vieren of wil je iemand bedanken? Spreek waardering uit en combineer het met de vrijdagmiddagborrel. Dit draagt bij aan de verbinding die zo belangrijk is voor het werkgeluk.

Houd de vrijdagmiddagborrel erin, ook online! 1
Houd de vrijdagmiddagborrel erin, ook online! 2

Online borrelen?

Zeker weten! Natuurlijk is online borrelen anders dan de week in real life samen afsluiten, toch is het belangrijk om de vrijmibo erin te houden. Zorg ervoor dat het geen verplicht nummer wordt en probeer wat te variëren om medewerkers te verrassen. Dat kan nu natuurlijk niet door extern op een fantastische plek te borrelen of een outdoor teamactiviteit te doen met z’n allen. Daarom werken we aan online teamactiviteiten. Teambuilding en gezellige activiteiten voor tijdens de teamborrel, zoals de online popquiz met live muziek. 

Benieuwd naar mogelijkheden om de online teamborrel tot een succes te maken? We denken graag met je mee.

Meer blogs

Misschien vind je deze blogs ook interessant! Dit zijn de meest actuele artikelen van Out of the Office. Laat je inspireren en informeren over o.a. vergaderen, teams en events.