een interview met onze
pianist guido van heuvelen 

De kans is groot dat je ‘m al eens voorbij zag komen tijdens online shows zoals de popquiz, de doldwaze bedrijfsquiz of de kerstborrelshow. Of in pre-coronatijd tijdens één van onze live events: Guido van Heuvelen. De man achter de piano. Degene die altijd zorgt voor een goede sfeer en muzikaal spektakel. Hoog tijd voor een interview met deze rasartiest!

Waarom de piano?

Eigenlijk wilde ik toen ik zes was gitaar gaan spelen. Maar we waren net verhuisd en in dat huis stond nog een piano van de vorige eigenaren. Mijn ouders vonden het eigenlijk zonde om een gitaar te kopen terwijl er een mooie piano in huis stond. Het voorstel was om eerst een jaar pianoles te volgen, als me dat niet beviel zou ik alsnog een gitaar krijgen. Dat pianospelen beviel dus wel. Al heeft die gitaar me nooit losgelaten, dat ben ik later ook gaan spelen. Maar dat gaat me toch iets minder goed af… Daarnaast is de piano ook gewoon een heel mooi en veelzijdig instrument.

Wat betekent entertainment voor jou?

De sfeer en humor met bandleden. Voor, tijdens en na een optreden. Dat staat voor mij voorop. Als je publiek dan ook nog enthousiast is maakt dat een avond natuurlijk helemaal mooi! Ik kan doen wat ik het allerliefste doe en daar komen mensen naar kijken, luisteren en van genieten. Dat is toch het mooiste dat er is?

Guido van Heuvelen - Out of the Office

Je treedt nu al maanden op voor online publiek, hoe is dat?

Eigenlijk veel leuker dan ik in eerste instantie dacht. Toen het idee voor de eerste online show ontstond ging ik mee met de flow, maar ik dacht wel ‘daar zit ik dan straks, tegen een scherm te spelen’. Dat viel dus ontzettend mee. Ook online publiek doet lekker mee. Dat had ik niet in die mate verwacht moet ik eerlijk bekennen.

Hoe ontstond het idee voor online shows? 

Per toeval was ik bij Out of the Office. Ze hadden de deuren van hun nieuwe locatie in Bussloo net geopend en ik had het nog niet gezien. Dit was in de week van de eerste persconferentie. Dave, eigenaar van Out of the Office, en ik beseften op dat moment dat het echt foute boel was…

Dan kun je eerst alleen maar denken ‘fuck! En nu?’ Mijn agenda was voor 2020 al lekker gevuld, maar de dagen erna werd ieder optreden geannuleerd. Een paar dagen later belde Dave al op met het idee om samen een online popquiz op te zetten. Daar hoefde ik niet over na te denken! Terwijl iedereen nog verslagen op de bank zat, startten wij al met het opzetten van online shows.

Online is toch anders dan live…

Natuurlijk is spelen voor live publiek leuker. Maar ik ga natuurlijk niet thuis zitten wachten totdat optreden bij poppodia, events en bruiloften weer mogelijk is. Het is fijn om lekker bezig te zijn en omringd te zijn door mensen met positieve energie. En toen ging het ineens heel snel! Je hoopt dat het aan zal slaan, en dat deed het! Inmiddels ben ik de tel volledig kwijt en is het echt zoveel leuker dan vooraf gedacht! Ja, het is heel anders dan een live optreden, maar ook dit geeft me als muzikant goede energie!

Daarnaast hoor ik zoveel artiesten om me heen die ander werk moeten doen of inmiddels een opleiding volgen. Als drummer of bassist heb je bijvoorbeeld echt een band of live publiek nodig. Ik prijs mezelf gelukkig dat ik nog gewoon kan spelen. De vibe die een online show met zich meebrengt is fijn. Dat je samen op zo’n toffe manier de coronatijd doorkomt is top. Uniek ook wel denk ik.

Is er veel veranderd sinds de eerste try-out?

Als je kijkt naar de eerste try-out en hoe we het nu doen is er veel progressie geweest. De shows evolueren gewoon. Het wordt steeds strakker, steeds beter, steeds leuker. We verzinnen steeds weer nieuwe elementen. Daarmee houden we het voor onszelf uitdagend en fun en spelen we in op wat teams graag willen. De shows zijn inmiddels zoveel meer dan alleen een leuk online teamuitje met live entertainment. We kunnen echt bijdragen aan een goed teamgevoel.

Wat maakt jou nou zo’n goede artiest?

Mag ik dat over mezelf zeggen?

Ja!

Mijn repertoire is redelijk divers en vrij breed. Hierdoor kan ik aardig wat verzoeknummers spelen, wat het altijd goed doet bij publiek. Ook tijdens de online shows valt me op. Ik ben ook wel iemand die me redelijk makkelijk aanpast en relaxt in het leven staat. Dat zie je ook wel terug in hoe ik op het podium sta. Nou ja, zit.

Heb je Guido nog nooit in actie gezien? Gemiste kans! Boek voor jouw team een online popquiz of een online bedrijfsquiz.

 

Meer blogs

Misschien vind je deze blogs ook interessant! Dit zijn de meest actuele artikelen van Out of the Office. Laat je inspireren en informeren over o.a. vergaderen, teams en events.