Het bevorderen van werkgeluk
Met verbindende teamactiviteiten, juist nu! 

De coronacrisis heeft invloed op iedereen. Veel mensen werken inmiddels al een aantal maanden vanuit huis. En hoewel veel werknemers aangeven het thuiswerken als prettig te ervaren, verwachten experts een stijging van het aantal burn-outs onder werknemers. De cijfers liegen er immers niet om. Voor werkgevers is het daarom juist nu zo belangrijk om in te zetten op het bevorderen van werkgeluk onder werknemers.

Stresslevel onder werknemers schiet omhoog

Burn Out Poli stelt dat thuiswerkers nu 40% meer stress ervaren dan tijdens het thuiswerken voor de uitbraak van COVID-19. Vooral jonge werknemers blijken extra kwetsbaar. Maar liefst 70% van hen ervaart stress en ontevredenheid nu thuiswerken de norm is. Ook het werkgeluk is sinds de coronacrisis met één heel punt gedaald, volgens Onderzoeksbureau Innervida.

Sociaal contact is nodig om batterij op te laden

Eén van de aspecten die burn-out klachten tot gevolg heeft is het wegvallen van sociale interactie, privé en op het werk. En dat sociale contact is volgens arbeidspsychologen juist nodig om onze batterij weer op te laden, schrijft het NRC. Sterker nog, sociaal contact is één van de belangrijkste bronnen om mentaal gezond te blijven. Dit zegt Willem van Rhenen, bedrijfsarts bij ArboUnie en hoogleraar bevlogenheid en productiviteit aan de Nyenrode Universiteit.

Bevorderen van werkgeluk 1
Online popquiz met live muziek

Werkgevers staan voor een uitdaging

Gelukkig hebben de meeste mensen hun weg gevonden binnen het thuiswerken. Dat neemt niet weg dat werkgevers de eerder genoemde cijfers serieus moeten nemen… Ze staan voor een uitdaging om het werkgeluk onder werknemers op het gewenste niveau te krijgen én te houden. Werkgeluk zorgt niet alleen voor plezier in het werk, maar heeft ook als effect dat werknemers productiever, veerkrachtiger en succesvoller zijn. Ze zitten goed in hun vel en dat merk je als werkgever in je bedrijfsresultaat, een goede werksfeer en een sterk employer brand.

Out of the (home) office

Normaal gesproken stimuleren wij werknemers en teams om van hun vertrouwde werkplek te komen om te ervaren wat ‘out of the office’ zijn hen kan opleveren. Bijvoorbeeld door samen deel te nemen aan verbindende teamactiviteiten die niet aan de dagelijkse werkzaamheden gerelateerd zijn, waardoor er even geen werkdruk of dagelijkse afleidingen bestaan.

Maar ook in deze tijd – juist in deze tijd – vinden we het van belang om bedrijven te ondersteunen om het teamgevoel te versterken. Gelukkig kan dat ook op afstand. We bieden twee van de meest geboekte teamactiviteiten namelijk ook online aan: de Popquiz met live muziek, de Doldwaze Bedrijfsquiz en de Kerstborrelshow. Waarom juist deze activiteiten? Omdat ze een enorm hoog fun-gehalte hebben, waardoor je online en op afstand van elkaar nog steeds de kracht van verbindende teamactiviteiten kunt ervaren. Je spreekt je collega’s weer op een andere manier dan tijdens een online meeting of werkoverleg. Erg waardevol, aangezien dit sociale aspect hetgeen is dat de thuiswerkers zo missen en waarmee je het ervaren van te veel stress en burn-out klachten tegen kunt gaan.

Blijf op de hoogte

Op het moment is het alleen mogelijk om online teamactiviteiten te boeken, in verband met richtlijnen vanuit het RIVM. Zodra dit verandert delen we dat op onze social media kanalen. Volg ons op LinkedIn, Instagram en/of Facebook om op de hoogte te blijven of meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Meer blogs

Misschien vind je deze blogs ook interessant! Dit zijn de meest actuele artikelen van Out of the Office. Laat je inspireren en informeren over o.a. vergaderen, teams en events.