Draag bij aan biodiversiteit

samenwerken aan het insectenhotel

Bij Out of the Office hebben we 18.000m2 aan buitenruimte, een echte buitenlocatie dus. Het liefst organiseren we events en teamactiviteiten dan ook in de frisse buitenlucht. Maar met onze nieuwste teamactiviteit benutten we de buitenruimte pas écht optimaal. Deelnemers werken nauw met elkaar samen tijdens het creëren van een insectenhotel. Een betekenisvolle teamactiviteit waarmee jullie als organisatie impact maken.

Specificaties

Betekenisvolle teambuilding
Bijdragen aan biodiversiteit
Samen het tij keren 

Insectenhotel op een unieke plek 
Voorheen was Out of the Office een voetbalcomplex. Het voormalige ‘hoofdveld’ is volop in ontwikkeling en door het aanplanten van bomen, honderden meters veldbloemen en verschillende struiksoorten willen we meer ruimte voor natuur creëren. Onze locatie is gevestigd op een unieke plek: in het hart van de Veluwse IJsselvallei en in de groenste gemeente van Europa. Volgens Gerard Koopmans, bos- en natuurbeheerder in de provincie Gelderland, is de Teamtuin van Out of the Office een zeer geschikte plek voor een grootschalig insectenhotel. Mede dankzij de unieke ligging en dankzij de invulling van een landschapsplan waarbij specifiek gekeken wordt naar manieren om de biodiversiteit in dit gebied te bevorderen.

Een walhalla voor insecten
We maken zo’n 190 meter vrij voor een insectenmuur. Organisaties met een groen hart die actief willen bijdragen aan het bevorderen van de biodiversiteit kunnen mee participeren. Het insectenhotel wordt een waar walhalla voor insecten en dat is nodig! In nog geen 30 jaar tijd is meer dan 75% van de insecten verdwenen. “Ga maar na”, vult Gerard aan. “Het komt nog maar weinig voor dat de voorruit van de auto na een rit vol met insecten zit, dat was jaren geleden nog wel het geval. Het aantal insecten is drastisch afgenomen. Dat ik het hier in de veldbloemenstroken bij Out of the Office zo zie krioelen van de insecten, torretjes en kleine vlinders is prachtig.”

Insectenhotel
Samenwerken aan het insectenhotel 1
Insectenhotel

Betekenisvolle teambuilding: bouw een insectenhotel

Meebouwen aan dit insectenhotel is een unieke en betekenisvolle teamactiviteit. Natuurlijk laten we jullie niet zomaar aan de slag gaan. In een korte, interactieve presentatie praten we je bij over het ecosysteem en de biodiversiteit in de omgeving. Gerard vertelt jullie alles over het belang van een insectenhotel en op welke manier jullie insecten een veilige en gastvrije omgeving kunnen bieden. Vervolgens gaan jullie als team aan de slag met alle beschikbare materialen.

Bij het bouwen van het insectenhotel draait het om samenwerking en communicatie. Niet alleen gunstig dus voor de biodiversiteit, maar ook voor jullie als team. Van het ontwerpen tot het verzamelen van materialen en het bouwen zelf: teamleden moeten effectief communiceren en samenwerken om het project tot een succes te maken. Daarnaast is er veel ruimte voor creativiteit. Jullie gaan aan de slag met verschillende soorten materialen zoals hout, bamboe, dennenappels en stenen. Op welke manier creëren jullie een aantrekkelijke en functionele structuur die aan de behoeften van verschillende insecten voldoet? Dat is aan jullie!

Werken aan het behalen van groene doelen
Deze teamactiviteit is in het bijzonder geschikt voor organisaties die actief willen bijdragen aan het vergroten van biodiversiteit en het behalen van de biodiversiteitsdoelen van Natuurmonumenten. Daarnaast is het een prachtige manier om invulling te geven aan de groene doelen van jullie eigen organisatie. Laten we de handen ineenslaan en impact maken! Voor deze unieke teamactiviteit is er sprake van een beperkte beschikbaarheid. Wil je meer informatie en zeker zijn van participatie in dit betekenisvolle project? Neem dan contact met ons op.

De locatie voor teams
Bij Out of the Office maken we teams hechter, sterker en succesvoller. We geloven dat als je mensen uit hun vertrouwde werkomgeving haalt naar een locatie die inspireert en verbindt, je meer gelijkwaardigheid, openheid, creativiteit en focus krijgt. Dit doen we door verbindende teamactiviteiten en onvergetelijke bedrijfsevents.

Misschien ook
interessant

Out of the Office is dé locatie voor vergaderingen, congressen en teamactiviteiten. Ook organiseren we bedrijfsevents op externe locaties. Veel geboekt:

1

Samenwerken aan het insectenhotel 2

Personeelsfeesten

2

Samenwerken aan het insectenhotel 3

workshop schapendrijven

3

Samenwerken aan het insectenhotel 4

Bijeenkomst in de panoramazaal