Samenwerken aan één doel

ontketen een kettingreactie

Zijn jullie een team dat goed weet samen te werken? Dat wordt duidelijk tijdens het ontketenen van een kettingreactie. Tijdens deze teamactiviteit zijn er vrijwel geen regels. Ga los, alles kan! Benut elkaars talenten en werk samen aan één doel. Lukt het jullie om een kettingreactie te veroorzaken en op de rode knop te drukken? Jullie hebben anderhalf uur de tijd… 

Specificaties

Duur: ca. 1,5 uur
Samenwerken aan 1 doel
Geschikt voor iedereen

Kettingreactie

Een kettingreactie ontketenen: hoe werkt het?

We verdelen alle deelnemers in kleine teams. Ieder team is verantwoordelijk voor een deel van de kettingreactie. Er zijn slechts twee regels. 1. Er staan een aantal items klaar die jullie verplicht moeten gebruiken. 2. Jullie deel van de kettingreactie moet aansluiten op het deel van de aansluitende teams. Verder zijn er geen regels. Gebruik alles wat je kunt vinden om samen een kettingreactie te ontketenen. Staat alles klaar? Dan breekt het moment van de waarheid aan. Is het jullie gelukt een kettingreactie te ontketenen en op de rode knop te drukken?

  Benut elkaars talenten

  Van technisch tot tactisch talent: iedereen kan meedoen aan het ontketenen van een kettingreactie. Dat maakt deze teamactiviteit geschikt voor alle teams. Voor alle lagen binnen de organisatie en voor alle verschillende talenten die de organisatie rijk is.

  Hoe pakken jullie het aan? Vliegt iedereen alle kanten op of steken jullie eerst de koppen bij elkaar? Alle kwaliteiten zijn nodig! Organisatietalent, technische, communicatieve en creatieve skills en leiderschap. Wie pakt welke rol? Maak een plan en ga aan de slag. Bedenk, verzamel, probeer, test en verbeter.

  Ontketen een kettingreactie 1
  Ontketen een kettingreactie 2
  Ontketen een kettingreactie 3
  Ontketen een kettingreactie 4

  Samenwerken voor het beste resultaat

  Het ontketenen van een kettingreactie is – net als schapendrijven – een teamactiviteit die graag door trainers wordt ingezet. Bijvoorbeeld om de verschillende rollen die medewerkers pakken zichtbaar te maken. Het ontketenen van een kettingreactie is geen wedstrijd. Het is net als op de werkvloer: samenwerken voor het beste resultaat. Vertrouwen op elkaars talenten en écht samenwerken. Tijdens deze teamactiviteit betekent dat goed communiceren, elkaar wat gunnen, materialen delen en elkaars talenten benutten. Samen maken jullie van niets iets. Van iets kleins maken jullie iets groots. Maar dat lukt alleen door nauw samen te werken.

  Zijn jullie er klaar voor?

   

  Misschien ook
  interessant

  Out of the Office is dé locatie voor vergaderingen, congressen en teamactiviteiten. Ook organiseren we bedrijfsevents op externe locaties. Veel geboekt:

  1

  Ontketen een kettingreactie 5

  Hybride Events

  2

  Ontketen een kettingreactie 6

  Veilig Vergaderen

  3

  Ontketen een kettingreactie 7

  ONline popquiz met livemuziek