“we kunnen het tij hier op kleine schaal keren”
SAMENWERKEN AAN BIODIVERSITEIT

Afgelopen week luidden ruim 350 boswachters in Nederland de noodklok. In het Algemeen Dagblad verscheen een paginagrote oproep, waarin de politiek werd opgeroepen om de natuur beter te beschermen: “De tijd van beloven is voorbij!”

Het is nú tijd voor actie

In 25 jaar tijd is maar liefst 76% van alle insecten in Nederland verdwenen. Dat er steeds minder insecten zijn, heeft rampzalige gevolgen voor het gehele ecosysteem. Natuurlijke materialen worden niet meer afgebroken waardoor er geen voedingstoffen meer in de bodem komen voor bijvoorbeeld planten. Maar ook bloemen, gewassen en bomen worden niet meer bestoven zonder insecten. Hierdoor kan onze voedselvoorziening ook in gevaar komen. “De natuur staat al jaren in de wacht. Er moet nú actie worden ondernomen”, zegt Pim van der Feltz, directeur bij Natuurmonumenten. Daar zijn we het bij Out of the Office volledig mee eens.

De natuur de ruimte geven

Met ruim 18.000m2 aan buitenruimte voelen we bij Out of the Office ook de urgentie om de natuur meer ruimte te geven, wat de biodiversiteit bevordert. Daarom is de Teamtuin volop in ontwikkeling. Samen met Gerard Koopmans, bos- en natuurbeheerder van de provincie Gelderland, werken we aan een nieuw landschapsplan voor het herinrichten van het voormalige ‘hoofdveld’. Inmiddels hebben we al ruim 1.200m2 aan veldbloemen gezaaid en plantten we diverse boom- en struiksoorten. Het eerste resultaat hiervan is al merkbaar. “Dat ik het hier in de veldbloemenstrook zo zie krioelen van de insecten, torretjes en kleine vlinders is prachtig”, aldus Gerard.

Samenwerken aan biodiversiteit 1
Samenwerken aan biodiversiteit 2

Insectenhotel van 190 meter

Nu de Teamtuin stap voor stap aantrekkelijk wordt gemaakt voor diverse insectensoorten, is het tijd om hen ook een thuis te bieden. We maken ruim 190 meter vrij voor een insectenhotel. Hiervoor hebben we een betekenisvolle teamactiviteit ontwikkeld, waardoor organisaties met een groen hart kunnen mee participeren in dit unieke project. “We merken dat er steeds meer vraag is naar groene, duurzame teamactiviteiten. Organisaties willen niet meer alleen groen praten, maar ook daadwerkelijk groen doén”, aldus Dave Schiphorst, eigenaar van Out of the Office.

Samen impact maken

Meebouwen aan dit unieke project biedt organisaties de kans om te laten zien dat zij actief bijdragen aan het vergroten van biodiversiteit, en het behalen van de biodiversiteitsdoelen van Natuurmonumenten. Laten we de handen ineenslaan en impact maken! “Een insectenhotel kan hier een explosie gaan geven aan hele nuttige insecten die nodig zijn om de biodiversiteit een impuls te geven”, aldus Gerard.

Meer informatie over dit unieke project lees je hier.

 

Meer blogs

Misschien vind je deze blogs ook interessant! Dit zijn de meest actuele artikelen van Out of the Office. Laat je inspireren en informeren over o.a. vergaderen, teams en events.