5 basisingrediënten voor een winterse BBQ
Spraakmakend knus

De nachten en dagen worden kouder. De winter is nu echt in zicht en ons hoor je daarover absoluut niet klagen. Ieder seizoen heeft namelijk wat te bieden en misschien is de winter stiekem wel onze favoriet… De agenda staat vol gezellige borrels- en diners en we mogen spraakmakende themafeesten organiseren. Maar wat denk je van een winterse barbecue? Die mag zeker niet ontbreken in dit rijtje! Werd de barbecue eerder alleen aangestoken wanneer de temperatuur boven de 25 graden steeg, nu kan het gewoon iedere dag van het jaar. Sterker nog, de vraag naar winterse barbecues blijft onverminderd groot. Wat maakt een WINTERSE BARBECUE nou zou leuk? Wij delen vijf basisingrediënten met je.

5 basisingrediënten voor een winterse BBQ 1

1. Winters weer

Het weer. Tja, typisch zo’n ding waar we totaal geen invloed op hebben. Toch is winters weer een basisingrediënt voor een succesvolle winterse barbecue. Dit betekent niet dat er een pak sneeuw hoeft te liggen of dat het 10 graden hoeft te vriezen (al maakt dit het natuurlijk wel extra bijzonder). De kans dat je naar buiten gaat in een lekkere warme jas is in deze periode vrij groot. Dat is al ‘winters’ genoeg. Perfect om je handen te warmen bij een vuurtje en de gezelligheid op te zoeken.

2. Knusse locatie

Wat een absolute must is voor een geslaagde winterse barbecue is een knusse locatie. Een plek die warmte en sfeer ademt. Denk bijvoorbeeld aan een grote tipi waarin je een vuurtje kunt stoken om iedereen lekker warm te houden. Een tent met sfeer en allure. Natuurlijk zijn er ook andere heerlijke hutjes waar je knus bij elkaar kunt komen.

5 basisingrediënten voor een winterse BBQ 2
Winter BBQ
Kampvuur wintertuin
Winterterras

3. Goed eten

Jullie zitten met collega’s of familie en vrienden knus bij elkaar op een mooie plek en hebben het lekker warm. De barbecue staat al aan, maar dan… Wat gooi je erop? Wanneer je jouw winterse barbecue spraakmakend wilt maken, zorg je natuurlijk voor goed eten. Kies eens voor nét iets anders. Verras jouw gasten met een uniek food aanbod waar nog lang over wordt nagepraat. Wist je bijvoorbeeld dat je zelfs een toetje op de barbecue of smoker kunt bereiden? Stel een menu samen waar jouw gasten hun vingers bij aflikken.

4. Sfeerelementen

Oké, je hebt winters weer, een knusse locatie en goed eten. Maar heb je al gedacht aan sfeervolle styling van jouw barbecue locatie? Zorg voor sfeerverlichting en kleed de locatie goed aan. Dek de tafels bijvoorbeeld op een unieke manier en zorg voor sfeervolle (live) muziek. Misschien kies je wel voor een thema barbecue, ga dan voor aanvullende sfeerelementen die perfect bij dat thema passen. Zo maak je de sfeerbeleving compleet.

5. Goede organisatie

Je merkt het al. Bij het organiseren van een spraakmakende winter barbecue komt heel wat kijken. Van het kiezen en aankleden van de perfecte locatie tot sfeervolle styling en een smaakvol barbecue menu. Wanneer je het goed wilt doen heb je te maken met flink wat details. Maak een duidelijke checklist en begin op tijd met de organisatie. Wil je vooral genieten en heb je geen zin in al die organisatorische ‘rompslomp’? Besteed de organisatie dan gewoon uit aan een professional. Zo kunnen jij en jouw collega’s of familie en vrienden volop genieten en heb je nergens omkijken naar.

Out of the Office is specialist in het creëren en organiseren van belevingsconcepten.

Dit betekent onder andere winterse barbecue’s waarbij alles tot in de puntjes geregeld is. Wil je ideeën opdoen of de organisatie van jouw winterse barbecue uitbesteden? Maak dan vrijblijvend een afspraak met ons. We ontvangen je graag of komen bij jou op locatie.

Meer blogs

Misschien vind je deze blogs ook interessant! Dit zijn de meest actuele artikelen van Out of the Office. Laat je inspireren en informeren over o.a. vergaderen, teams en events.