Leerlingen inspireren
koken met tieners

Onze hamburger workshop van Dave’s Oerburger wordt meestal geboekt door bedrijven, verenigingen en vriendengroepen. Maar afgelopen week verwelkomden we leerlingen van AOC Oost. Gezien het verschil in spanningsboog tussen volwassenen en tieners, pasten we de workshop wat aan. Zo duurde deze in plaats van 3,5 tot 4 uur slechts 1,5 uur. Net genoeg tijd om de leerlingen wat kennis bij te brengen, hen te enthousiasmeren voor het horeca vak én hen een eigen burger te laten maken.

Leerlingen inspireren 1
Leerlingen inspireren 2
Leerlingen inspireren 3

In het kader van ‘Tour de Voeding’ maakten de leerlingen kennis met diverse bedrijfstakken in de voeding, waardoor ze onder andere inzicht kregen in de verschillende banen in de sector. Bij de twee groepen leerlingen die wij ontvingen ontdekten we een aantal horecatijgers in de dop. Met veel interesse luisterden ze naar de inspirerende anekdotes van Dave. De fun facts over groenten en vlees zijn ongetwijfeld aan vrienden en familieleden doorverteld. Als smakelijke afsluiter bakte iedereen zijn/haar eigen burger, met zelf gekozen pure ingrediënten.

Leerlingen inspireren 4
Leerlingen inspireren 5

Dave: “Het is geweldig om te merken dat we de leerlingen wisten te inspireren en te enthousiasmeren voor ons vak. Mogelijk zijn het zelfs onze toekomstige collega’s! Ik vind het belangrijk om te investeren in de aanstormende generatie werknemers. Wat we in ieder geval bereikt hebben is dat meer leerlingen thuis vaker in de keuken aan de slag gaan. Ze hebben ontdekt dat koken ontzettend leuk is en helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Dit bleek wel uit de hamburgers die ze hebben gebakken, daar zaten een aantal steengoede burgers tussen!”

Meer blogs

Misschien vind je deze blogs ook interessant! Dit zijn de meest actuele artikelen van Out of the Office. Laat je inspireren en informeren over o.a. vergaderen, teams en events.