Inspiratieproject: back to the 80’s

bedrijfsfestival in stijl

Een 40-jarig bedrijfsjubileum is natuurlijk een memorabel moment en het vieren waard. Als we ergens sterk in zijn, is het wel het neerzetten van concept events. Met onze ‘niets is te gek’ mentaliteit zorgen we dat alles tot in de puntjes is geregeld. Daarom gingen we voor het thema van dit bedrijfsfestival 40 jaar terug in de tijd: de kleurrijke jaren 80! We nemen je mee in dit gave project dat in onze eigen Teamtuin plaatsvond.

Inspiratieproject: Bedrijfsfestival 'Back to the 80s' 1
Inspiratieproject: Bedrijfsfestival 'Back to the 80s' 2
Inspiratieproject: Bedrijfsfestival 'Back to the 80s' 3

Van brainstorm tot 3D concept

Ons team van creatievelingen bruiste direct van ideeën tijdens de eerste brainstorm. Eén ding was snel duidelijk: de basis van dit bedrijfsfestival moest bestaan uit felle neon kleuren en hysterische prints. De jaren ’80 waren een periode van levendige kleuren, creatieve mode uitspattingen en baanbrekende muziek. Nadat de eerste schetsen op papier stonden, werd het concept gegoten in een 3D visualisatie van het festivalterrein. Zo’n 3D weergave is niet alleen praktisch, maar spreekt voor opdrachtgevers nog meer tot de verbeelding. Na een definitieve ‘go’ kon de realisatie van het 80’s festival beginnen.

Tot in de puntjes gestyled

Het styling- en ontwerpteam kon helemaal los gaan met kleurrijke linten, cassettebandjes, slinky’s, spiegelbollen en fotowaardige bouwhekbanners in vrolijke prints. Van loungehoeken tot cassettebandjes met neonverf, we creëerden bijna alles zelf. Want als we niet kunnen vinden wat we precies voor ogen hebben, dan gaan we zelf aan de slag. Zodat ieder detail klopt. Dat resulteerde in een festivalterrein waar het 80’s thema tot in de puntjes was doorgevoerd.

Volop beleving

Bij de grote entreepoorten verwelkomden twee uitbundige steltenlopers alle gasten. Op vertoon van de toegangsticket ontving iedereen een kleurrijk festivalbandje en timetable. Die timetable was ook echt nodig, want er was veel te beleven! Met onder andere een mega bibberspiraal, 80’s arcade games, tie dye shirts maken, festival paint en een photobooth was het terrein goed gevuld en was er volop vermaak!

Draaiende spiegelbollen aan de toegangspoort van het 80's festival
Inspiratieproject: Bedrijfsfestival 'Back to the 80s' 4
thema. Felgekleurde steltenlopers .
Inspiratieproject: Bedrijfsfestival 'Back to the 80s' 5

Spetterend entertainment op de verlichte dansvloer

Twee gekoppelde Giant Hats vormden het hart van het festivalterrein. Als echte eyecatcher plaatsten we hierin een gigantische verlichte dansvloer van ruim 100m2. Dit was hét decor voor spetterend entertainment gedurende de dag. De verlichte vloer werd volop benut door de breakdance crew die een spectaculair optreden gaf. Later kwam ABBA Fever de dansvloer muzikaal openen en gingen de voetjes van de vloer tijdens de silent disco met een battle of the DJ’s!

Inspiratieproject: Bedrijfsfestival 'Back to the 80s' 6
Inspiratieproject: Bedrijfsfestival 'Back to the 80s' 7
Inspiratieproject: Bedrijfsfestival 'Back to the 80s' 8

Festival food

Bij een festival hoort natuurlijk ook steengoed festivalfood. Gemakkelijk te eten, maar ook ontzettend smaakvol! Bij het foodcourt was het soms lastig kiezen; want ga je eerst voor een authentieke verse pizza of een classic ‘American style’ hotdog? Terwijl de gasten neerplofte op een van de gezellig bistrosets op het terras, werden alle gerechten vers bereid door onze event medewerkers. En dat proefde je! Zo was er genoeg energie om tot in de late uurtjes door te feesten in 80’s stijl!

Draaiende spiegelbollen aan de toegangspoort van het 80's festival
Inspiratieproject: Bedrijfsfestival 'Back to the 80s' 9
Inspiratieproject: Bedrijfsfestival 'Back to the 80s' 10
Draaiende spiegelbollen aan de toegangspoort van het 80's festival

Geïnspireerd geraakt door dit gave project? We gaan graag met je in gesprek over de organisatie van jullie bedrijfsfestival. We vinden dat een bedrijfsevent altijd een waardevolle belevenis moet zijn die past bij de waarden en ambitie van jouw organisatie. Een belevenis die mensen in beweging brengt in inspireert. Want een event eindigt pas wanneer mensen er niet meer over praten.

 

Meer blogs

Misschien vind je deze blogs ook interessant! Dit zijn de meest actuele artikelen van Out of the Office. Laat je inspireren en informeren over o.a. vergaderen, teams en events.