hybride events

Online en offline krachtig combineren

Hybride events zijn populairder dan ooit. Niet heel gek, want deze vorm van evenement organisatie biedt tijdens de coronacrisis de mogelijkheid om de kracht van live ontmoeten en kennisdeling te blijven benutten. Voor onze evenementen- en vergaderlocatie betekenen de maatregelen rondom COVID-19 onder andere dat de gastencapaciteit flink is teruggeschroefd. Waar we eerder met gemak 100 gasten in de Panoramazaal ontvingen, is dit nu slechts een derde hiervan toegestaan. Gelukkig bieden onze hybride events en meetings uitkomst. We combineren online en offline op een krachtige manier.

 

Specificaties

Dynamische beleving

online en offline combineren

Teamgevoel stimuleren

Wat is een hybride event?*

Een hybride event is een combinatie van een fysiek evenement en een online evenement. Het online gedeelte bestaat niet alleen uit het verzorgen van een livestream, maar bevat ook veel interactie tussen de deelnemers en de sprekers. Juist deze interactie biedt meerwaarde. Het zorgt ervoor dat iedereen geprikkeld blijft. Voor zowel de gasten bij ons op locatie als voor deelnemers thuis (of op andere locaties) realiseren we de beleving die jij voor ogen hebt.

Dynamische beleving

Een hybride event vindt live plaats met een beperkter publiek. Vanuit onze locatie leggen we het evenement met meerdere camera’s vast en zorgen we voor een livestream, zodat het online publiek ook kan deelnemen. Dankzij het gebruik van verschillende camera’s en standpunten krijgt de online kijker een dynamisch beeld, wat veel meer prikkelt dan één vast camerastandpunt. Ook is het mogelijk om de presentatie van de spreker in een apart beeld (‘picture in picture’) rechtstreeks te streamen, waardoor de online deelnemers de presentatie goed kunnen volgen. Tenslotte zorgen onze specialisten voor een complete beleving dankzij aanvullende audio- en visuele mogelijkheden.

Offline en online verbinden

Om de online deelnemers actief te betrekken bij het evenement, kunnen zij vragen stellen en opmerkingen plaatsen in de chat die rechtstreeks bij de spreker terechtkomen. Op deze manier kunnen vragen live beantwoord worden. Natuurlijk bieden ook diverse apps mogelijkheden om de interactie tussen online en fysieke deelnemers verder te vergroten. Denk aan een poll of een quiz.

Hybride events
Hybride events 1
Hybride events 2
Hybride events

Fysieke locaties koppelen

Wil je medewerkers of andere deelnemers toch graag fysiek bij elkaar brengen? Dan is het mogelijk om te kiezen voor verschillende fysieke locaties om de groepsgrootte te beperken. In dat geval koppelen we de fysieke locaties online aan elkaar. We kunnen het event vanuit één van de locaties te streamen, maar je kiest niet voor niets voor meerdere fysieke locaties… Biedt deelnemers de ultieme online en offline beleving en verdeel het dagprogramma – en daarmee de sprekers – over de verschillende fysieke locaties. Wij zorgen er dankzij een goede livestream voor dat de deelnemers niets missen!

Vergroot je bereik

Er zijn meerdere redenen mogelijk waarom je voor een hybride event kiest. Allereest wint hybride terrein binnen de evenementenbranche omdat medewerkers nu veelal thuiswerken en grote samenkomsten simpelweg niet mogelijk/toegestaan zijn. Wanneer deelnemers niet in staat zijn om fysiek deel te nemen aan een evenement, is een hybride event een goede oplossing. Daarnaast kun je door een hybride event een veel groter publiek bereiken. Er zijn geen capaciteitsbeperkingen meer bij de locatie, waardoor je met een hybride event tot tien keer meer bereik kan genereren dan bij een volledig fysiek evenement. 

Ben je benieuwd of een hybride event iets voor jullie organisatie is? We kijken samen naar de mogelijkheden. 

*Naast hybride events kun je ook bij ons terecht voor hybride meetings of trainingen.

Misschien ook
interessant

We geloven in het krachtige effect van out of the office zijn. Dat kan door het organiseren van een bedrijfsevent, maar ook door het boeken van verbindende teamactiviteiten en inspirerende vergaderruimtes. Veel geboekt:

1

anderhalve meter meetings

Veilig Vergaderen 

2

Koeien langs de IJssel - Out of the Office

Wandelmeeting

3

Online Popquiz

Online popquiz